Lokale ondernemers zijn van groot belang in een dorpsgemeenschap, ook in Wijk aan Zee. Voor de levendigheid en de vitaliteit van het dorp, nu en in de toekomst. Van belastingadviseur tot schilder, van pedicure tot dakdekker: we hebben elkaar allemaal hard nodig. Winkels, hotels, cafés en restaurants zijn belangrijke ontmoetingsplekken. Zeker in een dorp dat gastvrijheid tot kunst heeft verheven. Mensen komen er samen, luisteren naar elkaars verhalen en maken er plannen. Lokale ondernemers zijn de ogen en oren van het dorp. Ze zijn betrokken bij de gemeenschap, willen daar energie in stoppen en hun verantwoordelijkheid nemen. Eigenlijk precies waar cultureel Dorp over gaat. 

Het idee van Cultureel Dorp is dat we voor activiteiten zoveel mogelijk gebruik maken van wat we in het dorp hebben en kunnen. Dat zijn de mensen, de materialen en de middelen. Als we onze krachten bundelen, als we allemaal doen wat we kunnen, dan kunnen we heel veel. Het middel is eigenlijk het doel. In het samenwerken ontmoeten we elkaar. Door iets bij te dragen, voelen we ons betrokken. Zo wordt Cultureel Dorp ook écht van ons allemaal. 

Als ondernemer kun je Cultureel Dorp op vele manieren ondersteunen en uitdragen. Door in het jubileumjaar iets te organiseren of aan te bieden en dat te koppelen aan Cultureel Dorp. Of door een bijdrage te leveren aan één van de evenementen op de agenda. We zijn altijd op zoek naar slaapplekken voor de gasten uit de dorpen, maar je kunt ook maaltijden sponsoren, een ruimte of faciliteiten ter beschikking te stellen of gewoon komen helpen. 

Kortom, er zijn veel manieren waarop je als ondernemer mee kunt doen. De Spar bijvoorbeeld is hoofdsponsor van het welkomstdrankje bij het Startfeest op 9 februari. De komende periode zullen we alle ondernemers in Wijk aan Zee benaderen. Heb je zelf al een idee of wil je meedenken? Laat het weten! Stuur een mailtje naar info@cultureeldorp.nl.

Vertel het door!